Napels Tour

Bezoek aan Napels

Napels de hoofdstad van de regio Campania, derde grote stad in Italie. Belangrijke havenstad niet alleen voor Italie maar zeer zeker op grotere schaal. De napoletaanse keuken is wereldberoemd, vooral te danken aan de PIZZA MARGHERITA, die hier geboren is. Stad met grote kontrasten, gedomineerd door de vulkaan Vesuvius.

  • Duur 2-2½ uur – keuze uit een stadswandeling of een bezoek aan het Nationaal Archeologisch museum
  • Prive’ tour, familie / klein groepje
  • Geschikt voor alle leeftijden, neem vooral Uw kinderen mee !
  • Gedurende het hele jaar

BESCHRIJVING:

Boek deze STADSWANDELING of bezoek HET NATIONAAL ARCHEOLOGISCH MUSEUM met een nederlandstalige prive’ gids.

NAPELS

Napels is de hoofdstad van de regio Campania, derde grote stad in Italie. Belangrijke havenstad niet alleen voor Italie maar zeer zeker op grotere schaal. De napoletaanse keuken is wereldberoemd, vooral te danken aan de PIZZA MARGHERITA, die hier geboren is. Stad met grote kontrasten, gedomineerd door de vulkaan Vesuvius.

HET NATIONAAL ARCHEOLOGISCH MUSEUM (2-2½ uur)

Vooral voor wie naar Pompei en Herculaneum is geweest, is een bezoek aan dit museum bijna een verplichting. Het heeft een grote verzameling voorwerpen uit de oudheid. Verdeeld in drie gedeelten waarvan de eerste en tweede verdieping o.a. een rijk aanbod aan originele vondsten uit Pompeii en Herculaneum heeft. Wat heel interessant is het keukengerei en meerdere voorwerpen afkomstig uit de twee totaal verwoeste steden. Er zijn zalen te bezichtigen met mozaieken en fresco’s, uit de meest fascinerende huizen van Pompei, brons (o.a helmen van gladiatoren uit Pompeii) munten en glaswerk en papyrusrollen uit de Villa dei Papiri in Herculaneum.

STADSWANDELING NAPELS (2-2½ uur)

Verder is Napels natuurlijk een hippe stad, waar altijd wel iets te beleven is. Deze orientatieve STADSWANDELING in ’t oude centrum, het zogenaamde SPACCANAPOLI is toch wel een avontuur voor jong en oud. Langs de karakteristieke straatjes, vele eetgelegenheden, drukke pleinen die menig maal terug te zien zijn in de meest beroemde films van het witte doek. NAPOLI met zijn 350 monumentale kerken waarvan de meest karakteristieke zich direkt in het centrum bevinden, toch zeker een bezoekje waard zijn. Tijdens de wandel tour raakt men vertrouwd met wat deze stad te bieden heeft ook wat betreft de vele bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan Napels ondergronds, wat men naderhand op eigen gelegenheid kan ondernemen. Met een glimlach op je gezicht en een goede indruk, zo verlaat men de stad.

Voor informatie en reserveringen, gelieve te emailen, binnen enkele uren ontvangt U bericht:

Contact  pompeicapritours@gmail.com

Spaccanapoli

error: Content is protected !!
WhatsApp chat